Accessoires

Welke accessoires en benodigdheden passen perfect bij mijn Leventi combisteamer of bake-off oven?

Je bent de trotse eigenaar van een Leventi steamer of bake off oven, maar bent nog op zoek naar de juiste en geschikte accessoires en toebehoren? Dan zit je hier goed. We denken graag met je mee om de juiste accessoires aan te schaffen, die niet alleen geschikt zijn voor jouw oven, maar die ook zeker bij jou als klant passen. Je vindt hier namelijk een overzicht met de hardlopers van de oven accessoires. Of je nu op zoek bent naar een rooster, bakplaat, inzetbak, ovenreiniger of wanten: we hebben het in het assortiment.

Ovenbakplaat kopen of toch liever een rooster?

Koekjes, worstenbroodjes, pizza’s of broden: je bakt het in de Leventi oven. De beste keuze voor het juiste toebehoren  hangt af van het product dat je wil gaan bereiden. In het assortiment aluminium bakplaten heb je een keuze uit twee soorten: dichte of geperforeerde bakplaten. Daarnaast dient de bakplaat te worden voorzien van aan anti-aanbaklaag; je kunt hiervoor een siliconenmat of bakpapier  gebruiken.

De voordelen van een siliconenmat zijn, dat deze langer meegaan en eenvoudig schoon te maken zijn. Bakpapier daarentegen is voor eenmalig gebruik en gooi je na gebruik weg.

De geperforeerde bakplaten hebben gaatjes in de plaat en worden veelal gebruikt voor producten die ook aan de onderkant een hogere warmtecirculatie nodig hebben.

Naast de verschillende bakplaten hebben we ook ovenroosters in het assortiment. Ovenroosters worden veelvuldig gebruikt bij het afbakken van broden.

Let bij de aanschaf van bovengenoemde accessoires goed op welke afmeting je kiest. Euronorm formaat ovens hebben een standaardafmeting van 40×60 cm en bij een Gastronorm formaat oven kom je uit op 53×32,5 cm.

Behoud en bescherm je oven met de juiste reinigingsproducten!

Niet voor niks heb je een prachtige Leventi steamer of bake-off oven aangeschaft en,uiteraard ben je hier zuinig op. Om de levensduur van je oven te verlengen, is het van belang dat de juiste reinigingsproducten gebruikt worden. Reinigingsproducten van andere merken worden afgeraden. Er zitten bijtende en schurende middelenin, die kunnen leiden tot beschadiging van je Leventi oven. Andere schoonmaakmiddelen kunnen leiden tot roest- of brandplekken.

De nieuwste Leventi ovens hebben een automatisch reinigingssysteem, waar een specifiek ontwikkeld reinigings- en ontkalkingsproduct aan verbonden is. Elk type Leventi oven kent specifieke instructies voor reinigen en ontkalken. Wij adviseren je om deze op te volgen.

Keuze uit professionele ovenwanten!

In een professionele horecakeuken lopen je handen gevaar. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Je handen zijn een belangrijk instrument in de keuken bij de bereiding van gerechten. Een brandblaar brengt veel ongemak met zich mee tijdens het bereiden van gerechten. Schaf daarom professionele ovenwanten aan. Bij Levens Middleby hebben we een professioneel assortiment aan ovenwanten en ovenhandschoenen.Er is keuze in zowel materiaal als maat wat betreft de handschoenen.


Platenwagen voor bakkerij oven

Supermarkten maken op dit moment een groeispurt en met name de broodafdeling viert hoogtijdagen. Om efficiënter te kunnen werken, hebben wij platenwagens van RVS in het assortiment. Dit zijn karren die bestemd zijn voor in de Leventi ovens maar ook naast de ovens vervullen zij een belangrijke rol. Op relatief gezien een kleine oppervlakte kun je veel producten kwijt. Met een extra kar kun je de volgende lading broodjes alvast klaarzetten voor de volgende bakronde!

Kalk tegengaan met de juiste waterontharder!

Leventi steamers beschikken over een modern systeem waarbij de ‘stoomfunctie’ centraal staat. Water verdampt op hoge temperatuur. Tijdens het verdampingsproces van ‘hard water’ zetten zoutdelen zich af op gevoelige componenten. Met de waterontharders van Brita verklein je het risico op kalk, hierdoor blijven de binnenbehuizing en componenten in een goede conditie. Het is van belang om je steamer in optimale conditie te houden om zo het aantal servicebeurten te reduceren.

Jaarlijks dient het patroon verwisseld te worden. Als dit eerder dient te gebeuren, dan geeft de flowmeter op de ontharder dit aan.

Wij zorgen met iPinium voor tijdswinst in de keuken!

iPinium is een unieke, gepatenteerde aluminium legering die een optimale opname, opslag en overdracht van warmte vergemakkelijkt én versnelt. iPinium absorbeert direct de hitte afkomstig van de oven. Dit betekent een tijdwinst tot 50%. Daarnaast zorgen de iPinium oven-accessoires voor een zeer egale bakaard.

Als professional ben je steeds op zoek naar oplossingen die je tijd en geld besparen, maar natuurlijk wil je jouw gasten ook de beste kwaliteit voorschotelen. Onze iPinium accessoires zoals de inzetbak, grillplaat, grillrooster en aardappelrooster dragen hier aan bij.

De hoge kwaliteit antiaanbaklaag van iPinium maakt het reinigen zeer eenvoudig. Etensresten zijn gemakkelijk te verwijderen. Bovendien is iPinium ook vaatwasmachinebestendig. Enkel voor het eerste gebruik moet iPinium worden ingevet, daarna is dit niet meer nodig.

iPinium accessoires maken het mogelijk om jouw gerechten sneller, gezonder, smakelijker en eenvoudiger te bereiden met besparingen op diverse vlakken zoals vetstoffen, energiekosten, afwas en oven accessoires.


TurboChef, nummer 1 op het gebied van ‘Rapid Cooking’

TurboChef ovens zijn de snelste en meest efficiënte ovens in het Rapid Cooking  segment. De ovens zijn veelzijdig, gebruiksvriendelijk, energiezuinig en bereiden tot 12x sneller. Bovendien blijven de bakresultaten altijd constant zonder te moeten inleveren op de kwaliteit.

De TurboChef oven biedt op vele vlakken (kook)gemak, snelheid en een verhoging van de omzetsnelheid.

Om het kookgemak, de snelheid en veelzijdigheid te kunnen realiseren gaat of staat alles met de juiste keuze accessoires en toebehoren binnen het TurboChef assortiment. Hierbij is het van belang dat je als klant goed nadenkt over wat je in jouw TurboChef wil bereiden. Uiteraard denken wij hier graag in mee.

Op deze pagina vind je een overzicht met het aanbod accessoires en toebehoren binnen het TurboChef assortiment.

Of je nu tosti’s, panini’s, vlees of vis wilt bereiden, het is mogelijk mits je de juiste accessoires toepast.

De bestverkochte accessoires zijn de teflon mandjes. Deze mandjes zijn in twee varianten beschikbaar. De dichte teflon mandjes zijn onder andere geschikt  voor het bereiden van tosti’s, panini’s, snackbroodjes en snacks. De open teflon mandjes (geperforeerd) worden veel gebruikt voor bereidingen waarbij het vocht weg moet kunnen voor een beter bakresultaat. Wij adviseren om de teflon mandjes met de hand schoon te maken. De chemicaliën uit de vaatwasser tasten de teflon laag sneller aan, waardoor deze hard wordt.

Ook zijn er bakplaten beschikbaar voor bereiding in de TurboChef. Dit bakplaatje met een speciale coating wordt standaard geleverd bij de oven. Geadviseerd wordt om bakpapier te gebruiken zodat de toplaag minder snel slijt.

Pressboard bakjes zijn een ideaal wegwerpproduct voor het opwarmen van losse of natte producten. Denk hierbij aan pasta, groenten, lasagne of stamppot.

Waarom kiezen voor Josper accessoires?

Deze aluminium Gastronorm pannen en inzetbakken zijn van duurzame kwaliteit en met de hand gesmeed. De hoge warmtegeleiding van het materiaal garandeert een snelle en gelijkmatige verdeling van de warmte. Perfect te gebruiken voor het bakken van vlees, vis, gamba’s, omeletten en ook voor het opwarmen van maaltijden.

Behoud en bescherm je TurboChef met de juiste reinigingsproducten!

Niet voor niks heb je een prachtige TurboChef oven aangeschaft, uiteraard ben je hier zuinig op. Om de levensduur en kwaliteit van je TurboChef te verlengen, is het van belang dat de juiste reinigingsproducten gebruikt worden. Reinigingsproducten van andere merken worden afgeraden voor de reiniging van de TurboChef ovens. Er zitten bijtende en schurende middelen in, die kunnen leiden tot beschadiging van je oven. Andere schoonmaakmiddelen kunnen zelfs leiden tot roest- of brandplekken.

TurboChef heeft een eigen reinigingsspray, speciaal ontwikkeld voor TurboChef ovens. Belangrijk is dat de spray op een juiste manier wordt toegepast. Laat het reinigingsproduct een tijdje intrekken en maak vervolgens de TurboChef schoon middels een spons. Let er goed op dat resten niet achterblijven in de oven.

Tot het assortiment van TurboChef reinigingsproducten behoort ook de TurboChef Guard. De naam zegt het al; deze spray legt een beschermend laagje over de schoon te maken delen zodat het schoonmaken een stukje eenvoudiger wordt.

Pitco, nummer 1 op het gebied van professionele friteuses!

Sinds 90 jaar is Pitco marktleider op het gebied van ontwerp en innovatie waarbij verantwoord frituren en het beste eindresultaat altijd centraal staan. Pitco combineert betrouwbaarheid, duurzaamheid en efficiency met gebruiksgemak. Meer rendement tegen lagere operationele kosten is waar Pitco friteuses al bijna een eeuw voor staan.

Pitco biedt een breed en diep programma friteuses met een diversiteit aan eigenschappen en functies waardoor voor elke mogelijke toepassing het juiste en meest geschikte model beschikbaar is.

Er is een keuze tussen elektrische en gasfriteuses. De horecafriteuses zijn als single fryer verkrijgbaar, maar ook verschillende friteuses naast elkaar is mogelijk. De combinaties zijn geheel naar eigen inzicht en wensen samen te stellen. Ook uitbreiding van een bestaande friteuseopstelling is eenvoudig te realiseren.

Op deze pagina vind je een overzicht met het aanbod accessoires en toebehoren binnen het Pitco assortiment.

Opties en accessoires

De friteuses kunnen uitgerust worden met meerdere opties en accessoires die het gebruik, de bediening en het onderhoud optimaliseren. Qua bediening is er keuze uit handbediening, digitale handbediening maar ook compleet computergestuurd is mogelijk. Daarnaast maken extra’s als uitschepstations, automatische mandjesliften, bijvulsystemen (LOV) en praktische vetfiltersystemen het friteuseconcept compleet.

Frituurmandjes

Er is een ruime keuze uit mandjes. Zo zijn er verschillende formaten beschikbaar en ook qua structuur is er de keuze. Friteuses worden standaard geleverd met 2 langwerpige mandjes met een standaard roosterstructuur, maar ook een fijne structuur is verkrijgbaar.

Schoonmaken verlengt de levensduur van jouw Pitco friteuse!

Om de levensduur en kwaliteit van je friteuse te verlengen, is het van belang dat de juiste schoonmaakproducten en accessoires gebruikt worden.

De teflon borstel gebruik je om de tankroosters goed te kunnen reinigen, bovendien is deze borstel hittebestendig.

De tang is een handig instrument om de afvoer te reinigen.

Met een skimmer kun je ook bij het vuil waar je niet eenvoudig bij kan.

Om de friteuse goed schoon te maken hebben we in het assortiment de Pitco cleaner. Dit reinigingsmiddel is een uitkookpoeder om de vetpan uit te koken; te reinigen.

Filteren van de Pitco friteuse!

De meest verkochte vetfilter is de papieren filter. Deze papieren filter heb je in diverse maten verkrijgbaar, afhankelijk van het type Pitco friteuse. Met een rvs-filter heb je geen filterpapier nodig. Daarnaast hebben we een kruimelvanger in het assortiment, die voor een makkelijke leging zorgt. Wij adviseren om bij elke Pitco friteuse met een vetfiltersysteem filterpoeder te gebruiken. Dit poeder verbetert het filterproces waardoor je vet nog langer meegaat.

Waarom kiezen voor onderhoud en service
van Levens Middleby?

Altijd bereikbaar Leon is 365 dagen per jaar bereikbaar.
Snelle levering Leon levert veelal uit voorraad.
Reparatie binnen 24 uur Leon zorgt ervoor dat je binnen
24 uur weer verder kunt.
Gegarandeerde omruil Leon onderhoudt je apparatuur perfect,
zodat deze zijn waarde behoudt.

Wil je meer informatie over accessoires?

Heb je een vraag, wil je een afspraak maken of gewoon meer informatie over beschikbare accessoires voor je apparatuur? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ik wil..  1
  2
  3

  Met wie hebben we het genoegen?


  Volgende

  Hoe kunnen we je bereiken?


  Terug
  Volgende

  Wat wil je kwijt/vragen?  Terug   1
   2
   3

   Met wie hebben we het genoegen?


   Volgende

   Hoe kunnen we je bereiken?


   Terug
   Volgende

   Wat wil je kwijt/vragen?   Terug    1
    2
    3

    Met wie hebben we het genoegen?


    Volgende

    Hoe kunnen we je bereiken?


    Terug
    Volgende

    Wat wil je kwijt/vragen?    Terug     1
     2
     3

     Met wie hebben we het genoegen?


     Volgende

     Hoe kunnen we je bereiken?


     Terug
     Volgende

     Wat wil je kwijt/vragen?     Terug

     Welke accessoire is de beste keuze voor jouw apparatuur?

     Wil je meer informatie over deze accessoires? Heb je een vraag of wil je meer informatie over dit assortiment? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

     Wil je meer informatie over deze accessoires? Heb je een vraag of wil je meer informatie over dit assortiment? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.