array(6) { [0]=> array(3) { ["link"]=> array(3) { ["title"]=> string(8) "Over ons" ["url"]=> string(40) "https://www.levensmiddleby.com/over-ons/" ["target"]=> string(0) "" } ["number"]=> string(0) "" ["display_on"]=> array(2) { [0]=> string(10) "responsive" [1]=> string(7) "desktop" } } [1]=> array(3) { ["link"]=> array(3) { ["title"]=> string(14) "Service melden" ["url"]=> string(56) "https://www.levensmiddleby.com/dienst/onderhoud-service/" ["target"]=> string(0) "" } ["number"]=> string(0) "" ["display_on"]=> array(1) { [0]=> string(7) "desktop" } } [2]=> array(3) { ["link"]=> array(3) { ["title"]=> string(14) "Service melden" ["url"]=> string(64) "https://www.levensmiddleby.com/dienst/onderhoud-service/#support" ["target"]=> string(0) "" } ["number"]=> string(0) "" ["display_on"]=> array(1) { [0]=> string(10) "responsive" } } [3]=> array(3) { ["link"]=> array(3) { ["title"]=> string(6) "Nieuws" ["url"]=> string(50) "https://www.levensmiddleby.com/nieuws-evenementen/" ["target"]=> string(0) "" } ["number"]=> string(0) "" ["display_on"]=> array(2) { [0]=> string(10) "responsive" [1]=> string(7) "desktop" } } [4]=> array(3) { ["link"]=> array(3) { ["title"]=> string(9) "Vacatures" ["url"]=> string(36) "https://werkenbijlevensmiddleby.com/" ["target"]=> string(6) "_blank" } ["number"]=> string(1) "2" ["display_on"]=> array(2) { [0]=> string(10) "responsive" [1]=> string(7) "desktop" } } [5]=> array(3) { ["link"]=> array(3) { ["title"]=> string(9) "Circulair" ["url"]=> string(41) "https://www.levensmiddleby.com/occasions/" ["target"]=> string(0) "" } ["number"]=> string(0) "" ["display_on"]=> array(2) { [0]=> string(10) "responsive" [1]=> string(7) "desktop" } } }

Ontdek de horeca trends van dit moment

Horecaland verandert snel. Dat hoeven we jou niet te vertellen. De trends vliegen je anno 2023 om de oren. In dit blogbericht delen we de laatste horeca trends én hoe je hierop inspeelt. Alvast een kleine spoiler: duurzaamheid is en blijft belangrijk. Lees snel verder en ontdek waarom!

Horeca trends 2023: waarom het belangrijk is om hierop in te spelen

De hedendaagse consument is continu op zoek naar nieuwe en innovatieve eetervaringen. Inspelen op horeca trends is essentieel om aan deze wensen en behoeften te voldoen én om competitief te blijven binnen de sector. Het resultaat? Meer omzet, klanten(binding) en een betere reputatie. Het belang is duidelijk. En dan nu: de grootste trends in de horeca van dit moment. Ben jij weer up-to-date!

1. Hybrid dining als trend in de horeca

Door de pandemie hebben veel restaurants hun focus verschoven naar afhalen en bezorgen. In 2023 stappen velen over op een hybride model. Wat dat inhoudt? Een combinatie van dine-in en afhaal/bezorging. Zo kunnen restaurants zowel de fysieke als de digitale markt bedienen. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Niet alleen voor jou als horecaondernemer. Ook voor je gasten. Restaurants bedienen een grotere doelgroep en verhogen hun omzet; voor klanten betekent het meer flexibiliteit en gemak bij het bestellen van maaltijden. Dit draagt weer bij aan je reputatie en klanttevredenheid. Zo is de cirkel rond.

2. Technologische ontwikkelingen

Technologie en the Internet of Things spelen een steeds grotere rol in de horeca. Van apps voor bestellen en betalen tot drones voor de bezorging… Er wordt voortdurend geëxperimenteerd met nieuwe technologieën. Ook achter de schermen, trouwens. Een online keuken is iets wat we in steeds meer horecakeukens terugzien. Je krijgt 24/7 inzicht in het gebruik, verbruik en onderhoud van je apparatuur. Daar kun je slim op inspelen!

3. Ook klantbeleving is een belangrijke trend in de horeca

Consumenten zoeken naar unieke ervaringen wanneer ze gaan uiteten. Restaurants die een speciale beleving bieden, zijn dan ook in trek. Waar je aan moet denken? Een aantal voorbeelden.

 • Thematische decoraties
 • Spetterende presentatie van gerechten
 • Live entertainment
 • Bijzondere aankleding van je restaurant
 • Een uniek foodconcept

Het toverwoord voor een goede klantbeleving? Authenticiteit. Ook is het belangrijk dat je online visitekaartje overeenkomt met de werkelijkheid. Té gelikte Instagram kiekjes kunnen bijvoorbeeld ook in je nadeel werken. Onthoud: what you see is what you get!

4. Duurzaamheid is here to stay

Duurzaamheid is anno 2023 eigenlijk geen trend meer te noemen. Dat maakt het begrip niet minder belangrijk. Steeds meer restaurants richten zich op het verminderen van voedselverspilling, het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten en het vervangen van plastic verpakkingen en rietjes door milieuvriendelijke varianten. Eén ding staat vast: je kunt niet achterblijven. Want niet alleen jij en moeder natuur hechten waarde aan duurzaamheid. Je gasten ook!

5. Op naar een nóg betere wereld: ecologische trends in de horeca

Consumenten worden steeds bewuster van gezondheid en welzijn. Dit zie je terug in de horeca trends van dit moment. Zo bieden veel restaurants en bars gezonde opties aan, zoals salades en smoothies. Ook veganisme is niet langer een niche. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder of helemaal geen vlees en zuivel te eten. Als restaurant kun je niet achterblijven. Door vegan op je menu te zetten bereik je een breder publiek, verras je mensen én laat je zien dat je je bewust bent van de huidige trends. Dit wil je.

6. Het restaurant als thuiswerkplek

Thuiswerken is nog steeds aan de orde van de dag. Hierdoor heeft de horeca er een nieuwe functie bijgekregen: als werkplek. Een zogenaamd ‘laptop-beleid’ zie je in steeds meer horecazaken terug. Dit biedt mooie kansen. Zo zijn het ontbijt, de lunch en koffies de afgelopen jaren – in het bijzonder op doordeweekse dagen – steeds populairder geworden.

Maar… Het biedt ook een uitdaging. Natuurlijk wil je een gevalletje ‘één koffie verkeerd; de hele dag de tafel bezet’ voorkomen. Zitten er veel flexwerkers in je zaak? Overweeg dan eens om tafelhuur te vragen. Dit hoeft maar een klein bedrag te zijn, misschien zelfs inclusief consumpties. Er haken ongetwijfeld een aantal mensen af. Maar over het algemeen worden ze juist positief verrast!

Speel in op de laatste horeca trends

Eén ding is zeker. Het is voor ondernemers van groot belang om in te spelen op de laatste trends in de horeca. Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Levens Middleby staat voor je klaar. Wij houden de laatste trends nauwlettend in de gaten en helpen je graag om te anticiperen op veranderingen in de markt. Neem gerust eens contact op.

Contactformulier voor meer informatie over Levens Middleby

Heb je een vraag, wil je een afspraak maken of gewoon graag meer informatie over onze producten en diensten? Laat dan je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ik wil..  1

  2

  3

  Met wie hebben we het genoegen?

  Volgende

  Hoe kunnen we je bereiken?

  Terug

  Volgende

  Wat wil je kwijt/vragen?
  Terug   1

   2

   3

   Met wie hebben we het genoegen?

   Volgende

   Hoe kunnen we je bereiken?

   Terug

   Volgende

   Wat wil je kwijt/vragen?
   Terug    1

    2

    3

    Met wie hebben we het genoegen?

    Volgende

    Hoe kunnen we je bereiken?

    Terug

    Volgende

    Wat wil je kwijt/vragen?
    Terug     1

     2

     3

     Met wie hebben we het genoegen?

     Volgende

     Hoe kunnen we je bereiken?

     Terug

     Volgende

     Wat wil je kwijt/vragen?     Terug